توزیع «تنهای محجر» در لبنان/ رزمندگان نوجوانی که در اسارت بزرگی کردند
– اخبار فرهنگی –
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ترجمه عربی کتاب «تنهای محجر» به کوشش دارالمعارف الاسلامیه در لبنان منتشر و توزیع شد. این اثر که به قلم امیرمحمد عباسنژاد نوشته شده، داستان زندگی یکی از آزادگان و مقاومت او در کنار دیگر آزادگان در اردوگاههای عراق را روایت میکند.
کتاب حاضر خاطرات آزاده، قدمعلی اسحاقیان از دوران تحصیل، جنگ و اسارت تا عضویت در کمیته جست و جوی مفقودان و تفحص را روایت میکند. این کتاب پس از انتشار از سوی خط مقدم با اقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه شده و تاکنون برای ششبار تجدید چاپ شده است.
در معرفی این اثر آمده است: روایتی از ایستادنها، نیفتادنها، پایداریها، جنگ؛ و همچنین از تنهایی اسارت در سلولهای مخوف صدام؛ خاطره مردی که در نوجوانی پا به میدانهای نبرد گذاشت و شانه به شانه کسانی که بزرگتر از خودش بودند، جنگید. مجروح شد، اسیر شد و بعد هم در همان عراق به اعدام محکوماش کردند. در «تنهای محجر»، زندگی (دوران تحصیل، جنگ، اسارت تا ثبتنام در حوزه علمیه و همچنین عضویت در کمیته جستوجوی مفقودان و تفحص) این رزمنده نوجوان را میخوانید که در جبههها و اسارت بزرگی کرد.
روایت یک نیروی نفوذی از شستوشوی مغزی در سازمان مجاهدین
عنوان کتاب برگرفته از یکی از زندانهای مخوف در زمان صدام است. در بخشهایی از این کتاب میخوانیم: کریم، یکی از نگهبانها بود که برخلاف چهره و هیکل زمخت و خشناش، آدم سادهدلی بود و کارهایی که میکرد، صرفاً از سر نیاز مالی بود و نه اعتقاد قلبی. یک روز بعدازظهر که داخل محجر آمده بود، بیمقدمه جلوی سلولم ایستاد و گفت: «میدونی کارمون چیه؟»
گفتم: «نگهبانیه دیگه.»
گفت: «اولش آره، اما الآن حدود یک ماهی میشه که من روزها برای اعدام زندانیان میرم، یعنی یکشنبهها و چهارشنبهها، اعدامیها رو میبریم میدون تیر که پشت همین پادگانه.»
با شناختی که از کریم پیدا کرده بودم، باورم نمیشد به این راحتی از اعدام و کشتن حرف بزند. گفتم: «آخه تو که همیشه هوای بچههای بند رو داری، چطور میتونی این کار رو بکنی؟» گفت: «چاره چیه؟ زندگیام نمیچرخه. با پول نگهبانی نمیتونم شکم بچههام رو سیر کنم. برای همین، خودم داوطلبانه برای شرکت تو اعدام میرم و این کار رو انجام میدم. پاداش خوبی بابت هر اعدام بهم میدن.»…
عباسنژاد در آثار خود تلاش دارد تا فراتر از پرداختن به سلسله روایت راوی، به خاستگاه اجتماعی و عملکرد و واکنش راوی در موقعیتهای مختلف نیز بپردازد. از او به تازگی کتاب «کوپه مطربها» و «شبیه دیوار» نیز منتشر شده است.
انتهای پیام/