حاشیههای روز چهارم فیلم فجر| شب بچه زرنگهای جشنواره؛ از کارتونی تا واقعی!/ سه قفله کردن جشنواره با حضور آقای کارگردان در ملت و برج میلاد!
– اخبار فرهنگی –
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، روز چهارم جشنواره فیلم فجر حال و هوای متفاوتی در پردیس ملت داشت؛ از سخنان طوفانی تهیهکننده فیلم "چرا گریه نمیکنی؟" تا اکران تنها انیمیشن حاضر در جشنواره و سخنان صادقانه بازیگر نوجوان فیلم سینمایی "هوک".
اما هر چه بود، روز چهارم را باید به اسم بچه زرنگهای جشنواره زد؛ چه کارتونیها که با صدای هومن حاج عبدالهی و هدایت هاشمی از پایتخت آمده بودند و چه آقای کارگردانی که تا ملت آمد و فیلمش را دید، اما به صورتی عجیب و غریب کاخ جشنواره را ترک کرد.
حاشیههای روز سوم فیلم فجر| شبِ تشویق ژاله صامتی و مصطفی زمانی، روز اعتراض به پوراحمد/ صدای گریه یک زن، همه را به طبقه منفی یک کشاند!
البته حضور محمد خزاعی در پردیس ملت و سخنان او درباره جشنواره نیز بخش دیگری از حاشیههای روز چهارم است.
ملت روز چهارم را پرحاشیه آغاز کرد!
مهمترین حاشیه روز چهارم جشنواره فیلم فجر، به نشست خبری فیلم "چرا گریه نمیکنی" برمیگردد. در این جلسه که داغترین نشست خبری جشنواره نام گرفت، تهیه کننده فیلم، بدون حضور هیچ یک از عوامل فیلمش و به تنهایی به استقبال خبرنگاران آمد.
البته علیرضا معتمدی کارگردان فیلم به سینما ملت آمده بود اما بعد از تماشای فیلم بلافلاصله به خانه رفت تا به نوعی رفتار دوگانهای از خود بروز بدهد؛ همین رفتار او ناراحتی شدید اهالی رسانه را به همراه داشت که اگر او قصد تحریم جشنواره را دارد، چرا به پردیس ملت آمده و اگر هم قصد تحریم نداشته چرا به اهالی رسانه بی اعتنایی کرده و محل برگزاری جشنواره را ترک کرده است؟
حاشیههای روز دوم جشنواره فیلم فجر| "قتل ناموسی" بالا گرفت، صابر ناشناس آمد، آرمان دیر!/ من مستقلم، شما چه طور؟
عدهای هم به تأسی از فیلم دیگری که قرار بود در سانس بعدی اکران شود لقب «بچه زرنگ» جشنواره (شما بخوانید وسط باز جشنواره) را به او دادند. لقبی که یکبار توسط تهیهکننده فیلم هم به او داده شد. البته گزارش برخیها از پردیس هنرمندان نشان میدهد که معتمدی مستقیم هم به خانه نرفته و در بین راه سری به برج میلاد زده است تا جشنواره را سه قفله تحریم کند!
* سیدرضا محقق روبهروی خبرنگاران نشست تا پاسخگوی سؤالات خبرنگاران شود اما جواب به تعدادی از سؤالات را به دوش کارگردان گذاشت و پاسخی به نکات فنی و کارگردانی فیلم نداد.
* جلسه دیروز البته یک مهمان دیگر در کنار تهیه کننده داشت و آن هم حنا دختر تهیه کننده بود که آمد تا پدرش تنها نباشد. مقدسیان مجری برنامه هم به او گفت: «آفرین دخترم که آمدی تا بابا تنها نباشد.»
* البته تهیهکننده «چرا گریه نمیکنی» نتوانست جلوی بغضش را بگیرد و گریه کرد!
حاشیههای روز اول جشنواره فجر|"استخاره"، "بایکوت" و بازیگرانی که اشتباهی رفتند/ مجید صالحی نباید جدی بازی کند؟!
او خطاب به بازیگران فیلمش که تنهایش گذاشتند گفت: "شما دم از دلسوزی مردم میزنید، اگر دلتان برای مردم میسوزد کمک کنید، برای مردم چهکار کردید؟ در این سرما چند نفر شما به خوی رفتید تا کمک کنید؟ چرا نسبت به تحریمهای ظالمانه علیه ایران پست منتشر نمیکنید آیا نگران پروازهای خود به خارج هستید؟"
* از این نظر، این تهیه کننده شاید یکی از معدود چهرههایی باشد که تابوی قیممآبی برخی سینماگران را نسبت به هنر هفتم مورد انتقاد جدی قرار داد و گفت که سینما برای عدهای خاص نیست؛ برای همه مردم ایران و آن عشایر زادهای است که در دور دست زندگی میکند. این تهیهکننده خطاب به سلبریتیها نیز گفت که امروز روز تولید حضرت علی (ع) مرد بزرگی است که به ما آموخته باید پای حرفمان بایستیم حتی اگر تنها باشیم.
محقق کنایهای هم به برخی حرف و حدیثها زد و گفت: "میگویند من به جایی وصلم اما به صراحت میگویم که بله من وصلم اما به خدا وصلم."
* این تهیهکننده که با حرکات جدی دستان و حالت صورتش خوراک عکاسی خوبی برای عکاسان بود، به بازیگران فیلمش نیز کنایه زد و گفت: "از همه بازیگرانی که مرا تنها گذاشتند، تشکر میکنم؛ یکی از همین بازیگران که میگوید من ناشناسم 500 میلیون دستمزد گرفت؛ خودشان نامه زدند به سازمان سینمایی که من تهیه کننده خوبی هستم با من همکاری شود!"
* محقق در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره واکنشش به پستهای اینستاگرامی معتمدی کارگردان فیلم، وارد فاز جدیتری از صحبتهایش شد.
او در واکنش به شایعاتی مبنی بر اینکه اسم کارگردان را از فیلم درآورده است، جواب داد: شما الان فیلم را دیدید؛ آیا اسم ایشان در تیتراژ نبود؟ مسائلی مطرح شد و گفتند آقای معتمدی نمیدانسته که فیلم در جشنواره فجر ارائه شده، من پیامکی از او دارم که اعلام کرده نسخهای از فیلم را تحویل جشنواره بدهم. نباید وسط بازی کنیم!
* صحبتهای محقق در حالی تمام شد که خبرنگاران و حضار در سالن، او را تشویق میکردند.
روز چهارم جشنواره فیلم فجر بهروایت عکسها
ببری که با لهجه مازنی سخن میگوید!
فیلم بعدی که در پردیس ملت به نمایش درآمد، انیمیشن «بچه زرنگ» کاری از گروه هنر پویا بود.
* یکی از مهمترین اتفاقات درباره این انیمیشن که در نشست خبری هم مورد سوال قرار گرفت، تغییر کارگردان بود. هادی محمدیان کارگردان موفقی که پیشتر کارهایی نظیر «فیلشاه» و «شاهزاده روم» را ساخته است، در ابتدا کارگردان «بچه زرنگ» نیز بود اما از جایی به بعد کارگردان تغییر کرد.
تهیهکننده بچه زرنگ در این باره اشاره کرد که هادی محمدیان بنابر دلایلی در این پروژه حضور نداشت اما به خاطر زحماتی که کشیده بود، تصمیم گرفتیم اسم ایشان را به عنوان یکی از کارگردانان در فیلم بگذاریم.
* تهیهکننده بچه زرنگ از جمعی بودن ساخت انیمیشن سخن گفت و برای سخنان خود ارجاعی نیز به مهمترین کمپانیهای خارجی داشت.
او گفت: در این پروژه تقریبا 250 نفر فعالیت داشتند؛ در تمام دنیا ساخت انیمیشن کاری گروهی و متکی بر کمپانیها است و کمتر پیش میآید که کسی درباره کارگردان یک اثر صحبت کند. در خارج هم همین است و انیمیشنهای مهم را به نام کمپانی تولیدکننده آن میشناسند.
* در این نشست خبری صحبت از هزینه تولید نیز به میان آمد؛ تهیهکننده بچه زرنگ گفت: این انیمیشن پروسه طولانی طی کرده و باید هزینه آن را با دلار بسنجیم، کل هزینه ما حدود یک میلیون دلار شده است. البته او واکنش جالبی نیز به این اعداد و ارقام داشت و گفت با پول قند و چای خارجیها انیمیشن میسازیم!
* محمدرضا مقدسیان این سخنان را به شوخی گرفت و گفت که خارجیها قند و چایی نمیخورند و به جایش قهوه میخورند!
* مروری بر اعداد و ارقام مطرح شده، این پرسش را در اذهان به وجود میآورد که با توجه به قیمت دلار، هزینه تمام شده یک انیمیشن چیزی حدود 45 میلیارد تمام میشود؟ طبیعتاً یک گروه به تنهایی نمیتواند چنین هزینهای را تأمین کند و باید نهادهای دولتی به ساخت این آثار کمک کنند.
* یکی از پرسشهای خبرنگاران مربوط به این موضوع بود که آیا ربط دادن داستان به امام رضا برای جلب نظر هیئت داوران بوده است؟ پاسخ جواد جنتی یکی از کارگردانهای این انیمیشن به این سوال قابل توجه بود. او گفت: فرآیند تولید انیمیشن این قدر طولانی میشود که ما اصلاً نمیدانیم داور کیست و جشنواره در چه شرایطی برگزار میشود. قرار دادن صحنههایی مرتبط با امام رضا (ع) به عنوان امضای انیمیشن ماست و ما ایدئولوژیک فیلم میسازیم.
* مقدسیان بعد از شنیدن این پاسخ به او گفت: به شیوه بچه زرنگها به این سوال پاسخ دادید!
صحبت از سیستان و بلوچستان و سخنان صادقانه بازیگر نوجوان!
* آخرین سانس نیز اکران فیلم سینمایی "هوک" به کارگردانی حسین ریگی بود. فیلمی در ژانر ورزشی که در سیستان و بلوچستان، زادگاه حسین ریگی ساخته شده است. به همین دلیل، اکثر سخنان کارگردان نیز مرتبط با همین موضوع بود. او به دفاع از زادگاهش پرداخت.
ریگی گفت: همیشه فریادم این بوده سیستان و بلوچستان در فیلمها به درستی نشان داده نشده و دوربین زاویه درستی نسبت به آنجا نداشته است. پس وظیفه خود دانستم که درباره این خطه فیلم بسازم. در اولین گام «لیپار» را ساختم و در دومی «هوک».
* سبحان رخشانی بازیگر نوجوان فیلم سینمایی «هوک» دیگر سوژه این نشست خبری بود که با سخنان صادقانه خود بارها حاضران در جلسه را وادار به خنده کرد و مجری جلسه نیز با اشاره به شیرینزبانیهای او گفت: «سبحان! تو را بسیار دوست دارم.»
او در ابتدا گفت: خیلی دوست داشتم فوتبالیست شوم اما به یک باره وارد فضای بوکس و سینما شدم. فکر میکردم بازیگری سخت است ولی آسانترین کار ممکن بود!
* این بازیگر نوجوان درباره اینکه آیا دوست دارد سلبریتی بشود، گفت: دوست دارم سلبریتی باشم، چرا که میخواهم راحت باشم اما از اینکه مورد توجه قرار بگیرم و از من عکس بگیرند، خوشم نمیآید!
* در بخشی از این نشست، صحبت از انتخاب بازیگران چهره نیز به میان آمد و ریگی درباره انتخاب امیرمهدی ژوله توضیح داد: قرار بود بازیگران غیرچهره به فیلم بیاوریم، اما گفتیم برای اینکه فیلم ویترین خوبی برای دیدن و فروش داشته باشد باید سراغ بازیگران چهره هم برویم و او را دعوت کردم.
* ریگی راز حضور پسر تهیهکننده در فیلمش را نیز فاش کرد و در سخنانی با رنگ و بوی صداقت گفت: برای ما پیدا کردن جوان نقش اول فیلم، چالش بود اما یک روز علی آشتیانی پور، تهیهکننده به دفتر آمد و به او گفتم که شاید با تصمیمی که گرفتم، خودزنی میکنم. خودم مطرح کردم که میخواهم با محسن آشتیانیپور یعنی فرزند او کار و میخواهم با او تمرین کنم.
انتهای پیام/