جامعه

اگر "نوزاد حیات وحش" را لمس کردید، حکم به مرگ آن حیوان داده‌اید!

– اخبار اجتماعی –

مهدی زارع خورمیزی درباره لزوم پرهیز از لمس نوزادان حیات وحش اظهار کرد: با توجه به اینکه فصل بهار، فصل زادآوری و زایش تمام گونه‌های حیات وحش و گیاهان است، افرادی که به طبیعت می‌روند نباید به لانه گونه‌های جانوری نزدیک شوند و در صورت مشاهده لانه، تغییر مسیر دهند. طبیعت‌گردان به هیچ وجه نباید نوزاد حیات وحش را لمس نکنند و فرقی ندارد که نوزاد از گونه پرندگان یا بزغاله و خرگوش و … باشد.

وی با تأکید بر اینکه نباید نوزاد حیات وحش را جدا کرد و به خانه آورد، گفت: اگر جوجه یا تخم پرنده را لمس کنیم ممکن است پرنده اصطلاحاً قهر کرده و لانه و جوجه‌های خود را برای همیشه ترک کند. پستاندار نیز به نوزاد خود حساس است و اگر نوزاد آن را لمس کنیم، مادر نوزاد خود را طرد خواهد کرد!

چرا نباید "نوزاد حیات وحش" را لمس کرد؟

این کارشناس حیات وحش ادامه داد: به عنوان مثال زمانی که بز وحشی مادر زایمان می‌کند، هنگامی که به دنبال غذا می‌رود نوزاد خود را زیر بوته‌ها پنهان می‌کند و در این کار استعداد خوبی دارد و معمولاً کسی قادر به رؤیت نوزاد نخواهد شد. مادر پس از اینکه تغذیه می‌کند، برمی‌گردد و به نوزاد خود شیر می‌دهد اما متأسفانه بسیاری از طبیعت‌گردان یا کوهنوردان به تصور اینکه نوزاد گم شده آن را می‌آورند و به محیط زیست تحویل می‌دهند که این کار عملاً به معنای تلف شدن نوزاد است چرا که یا مادر پیدا نمی‌شود و اگر هم پیدا شود به این دلیل که نوزاد بوی انسان گرفته، دیگر فرزند خود را نمی‌شناسد!

زارع خورمیزی افزود: این کار لطمه بزرگی به محیط زیست است و منجر به تلف شدن حیات وحش می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همیشه شکارچی‌ها و معادن به عنوان دشمنان محیط زیست معرفی می‌شوند اما این ناآگاهی‌ها که گاهاً توسط دوستداران طبیعت انجام می‌شود نیز، به همان اندازه می‌تواند آسیب بزند.

انتهای پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا