سیاسی

یادداشت؛ اهمیت برقراری روابط ایران و عربستان و استقبال مصر و امارات

– اخبار سیاسی –

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در یادداشتی به موضوع اهمیت برقراری روابط ایران و عربستان پرداخته که در ادامه می‌خوانیم:

سیاست جمهوری اسلامی ایران این است که ارتباطاتش را با همسایگان و کشورهای منطقه تقویت کند و ابتدا همسایگان و بعد هم مابقی کشورهای منطقه برای ما در اولویت هستند. البته این موضوع به این معنا نیست که ما نخواهیم با بقیه کشورها مانند کشورهای شرقی و غربی ارتباط برقرار کنیم. در حال حاضر ارتباط با کشورهای غربی و شرقی نیز با محوریت تحقق منافع جمهوری اسلامی و ارتباط متقابل به صورت جدی در حال پیگیری است.

احتمال همکاری هسته‌ای میان ایران و عربستان

ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه برای ما اولویت دارد و در بین همسایگان هم عربستان سعودی جایگاه ویژه ای دارد. چرا که این کشور از نفوذ قابل توجهی در میان کشورهای عربی منطقه برخوردار است و عربستان از محل نفت فراوانی که دارد، کمک‌های پولی و مالی زیادی به کشورهای عربی می‌کند و طبیعتاً این کشورها هم تحت تأثیر عربستان هستند.

ارتباط با عربستان قطعاً در بهبود روابط جمهوری اسلامی ایران با بسیاری از کشورهای عربی هم مؤثر است. به محض از سرگیری روابط ایران و عربستان شاهد استقبال سریع مصر و امارات برای برقراری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران بودیم، بنابراین باید بپذیریم عربستان تأثیر ویژه‌ای روی کشورهای عربی و تعمیق روابط آنان با ایران دارد.

اگر چه ما به دلیل افراط‌گری‌های مذهبی در عربستان در بسیاری از موارد آسیب دیدیم و این افراط‌گری‌ها مانع جدی در تعمیق ارتباطات بین کشورهاست و در گذشته شاهد رفتارهای نامعقولی از آنان بودیم، اما باید بپذیریم ایران و عربستان دو کشور مسلمان هستند و برای ما ارتباط با کشورهای مسلمان اهمیت زیادی دارد. حرمین شریفین در عربستان قرار گرفته و حج برای مردم ما از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی‌شود ما این واجب الهی را به دلیل اختلافاتی که با عربستان داشتیم و قطع رابطه‌ای که بین دو کشور وجود داشت، ترک کنیم.

از زمانی که بحث از سرگیری روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان مطرح شد، ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی از این اتفاق به شدت ناراحت شدند و باید بدانیم مسأله‌ای که دشمنان ما از آن ناراحت و عصبانی هستند، قطعاً به نفع ماست. اگر ما ارتباطات خود با کشورهای منطقه را تقویت نکنیم، در حوزه عربستان و منطقه میدان تاخت و تاز وسیع‌تری برای دشمنان ما که تهدید امنیتی منطقه هستند، باز می‌شود.

در این شرایط، اگر ارتباط ما با کشورهای همسایه و منطقه دایر و تقویت شود، این کشورها قطعاً این واقعیت را بهتر درک می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران و توان نظامی ایران به ضرر منطقه و تهدیدی برای منطقه نیست، بلکه همین توانمندی در خدمت همسایگان ماست. جمهوری اسلامی ایران در واقع تأمین کننده امنیت منطقه و همسایگان است و آن وحشت کاذبی که دشمنان از ایران در بین همسایگان‌مان ایجاد کردند، با این اقدامات خنثی می‌شود.

همکاری‌هایی که ما می‌توانیم در زمینه‌های نفت و گاز در مجامع بین المللی با عربستان داشته باشیم، بسیار مهم و به نفع دو کشور است. ما می‌توانیم در صورت برقراری روابط صمیمانه با عربستان، در اجلاس‌های بین المللی و اوپک منافع خودمان و کشورهای نفتی را به خوبی تأمین کنیم و در این بخش هم می‌توانیم تعامل و افزایش منافع داشته باشیم که نباید آن را نادیده بگیریم.

ارتباطات اقتصادی میان ایران و عربستان سعودی مسأله‌ای بسیار مهم است. زمانی که ما صدها بار آمریکا و غربی‌ها را امتحان کردیم و متوجه شدیم آنان با ما خصومت جدی دارند و در تلاش هستند جمهوری اسلامی ایران در تحریم کامل اقتصادی باشد، ما باید روابط خود با کشورهایی مانند عربستان را تثبیت و تقویت کنیم. همچنین باید با کشورهای دیگر منطقه هم روابط مان بهبود پیدا کند که قطعاً با بهبود روابط خود با کشورهای منطقه می‌توانیم فشارها و تکانه‌های اقتصادی را کاهش دهیم.

لازم می‌دانم از رئیس جمهور و دستگاه‌های مربوطه که در تسهیل و بهبود روابط ایران با کشورهای منطقه و همسایگان تلاش‌های چشم گیر و برجسته ای انجام می‌دهند و آثار آن را می‌بینیم، تقدیر و تشکر کنم. آثار این رویکرد صحیح دولت را به خوبی می‌بینیم و حوزه روابط خارجی یکی از حوزه‌های موفقیت این دولت است و اتفاقات خوبی را تاکنون رقم زدند. رویکرد چندجانبه‌گرایی دولت باعث می‌شود در ادامه هم شاهد اتفاقات خوبی در روابط ایران با کشورها باشیم که در خنثی‌سازی تحریم‌ها بسیار مهم است.

انتهای‌پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا