جهان

تکرار ادعای تروئیکای اروپایی علیه برنامه هسته‌ای ایران

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه‌ای مشترک در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن تکرار ادعاهای خود علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مدعی شدند که پذیرش ماهیت صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای تهران درگرو اجرای کامل توافقات آژانس با این کشور برای حل‌وفصل مسائل پادمانی است.

در این بیانیه تروئیکا ادعا کرده است که «افزایش تدریجی و محدود» روند اجرای توافق ایران و آژانس برای حل‌فصل مسائل پادمانی «نه کافی و نه رضایت بخش است. تنها اجرای کامل تعهدات بیانیه مشترک و مهمتر از همه تعهدات قانونی ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان، می تواند اعتماد را درباره ادعای ایران مبنی بر اینکه برنامه هسته ای این کشور فقط در خدمت اهداف صلح آمیز است، بازگرداند.»

سه‌کشور اروپایی با بیان این ادعا که «سطح همکاری ایران با آژانس کافی نیست» مدعی شده‌اند: ما به درخواست‌ها برای شفافیت کامل در مورد تمام مسائل پادمانی مرتبط با ایران ادامه دهیم. ایران باید به مسائل باقی مانده رسیدگی کند و بدون تأخیر بیشتر، اطلاعات فنی معتبری در مورد مکان(های) فعلی مواد هسته ای و تجهیزات آلوده در رابطه با تورقوزآباد و ورامین ارائه کند.

بیانیه تروئیکای اروپایی در شورای حکام درباره برجام

تروئیکا همچنین ادعا کرد: آژانس تا زمانی که ایران از لحاظ فنی توضیحات معتبری در مورد سؤالات باقی‌مانده پادمانی ارائه نکند، نمی‌تواند صحت و کامل بودن اعلامیه‌های ایران را تحت ان‌پی‌تی تأیید کند. مسائل باقیمانده باید حل و فصل شوند تا آژانس در موقعیتی باشد که تضمین دهد برنامه هسته ای ایران منحصراً صلح آمیز است. چنین تضمین هایی برای جامعه بین المللی و رژیم بین المللی منع اشاعه ضروری است.

انگلیس، فرانسه و آلمان مدعی شدند: اگر ایران اقدامات ضروری و فوری مندرج در قطعنامه نوامبر 2022 و بیانیه مشترک ماه مارس را به طور کامل اجرا نکند، اعضا باید در جلسه بعدی برای انجام اقدامات بیشتر آماده شود. ما مجدداً تاکید می‌کنیم که مشتاقانه منتظر شفاف‌سازی همه موضوعات باقی‌مانده از سوی ایران در اسرع وقت هستیم و اگر مدیرکل آژانس تأیید کند که به این موضوعات به درستی رسیدگی شده است، گزارش‌های بیشتر در مورد تحولات را ضروری نمی‌دانیم.

انتهای پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا