جامعه

هدف از برگزاری نخستین رویداد "شب علم" در دانشگاه تربیت مدرس چه بود؟ + تصاویر

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرهاد دانشجو؛ رئیس دانشگاه تربیت مدرس در حاشیه مراسم "شب علم" که در دانشگاه تربیت مدرس برگزارشد در جمع خبرنگاران گفت: ایده اصلی برنامه "شب علم"، توسط بنیاد علم ایران ارائه شد که این ایده توسط معاونت پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس پرورش یافت.

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ,

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ,

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ,

دانشجو با بیان اینکه برای نخستین‌بار است که در ایران، مردم محیط اطراف دانشگاه با علم و دانشمندان داخل دانشگاه و با کارهای صورت‌گرفته با زبان ساده عمومی آشنا می‌شوند و بچه‌ها، نوجوانان،‌ جوانان و خانم‌ها و آقایان از محیط اطراف و خود دانشگاه به این برنامه آمدند که استقبال خوبی نیز از این مراسم شده است و همچنین مردم یاد می‌گیرند که علم به چه دردی می‌خورد؟

شور و حال بی‌نظیر خانواده‌ها در رویداد "شب علم" دانشگاه تربیت مدرس +‌ تصاویر

رئیس دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد:‌ مردم در برنامه "شب علم" به صورت عملی و در قالب آزمایش‌ها با علم آشنا می‌شوند و این کمک می‌کند که عشق و علاقه نوجوانان و جوان‌های ما در آینده به علم و حضور در دانشگاه بیشتر شود و زمانی که به دانشگاه می‌آیند به حل مشکلات جاری کشور می‌پردازند.

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ,

وی تأکید کرد:‌ استقبال از این برنامه بسیار زیاد بوده است و به همین خاطر بنیاد ملی علم ایران اعلام کرده که قرار است در دانشگاه‌های دیگر نیز این برنامه را اجرا کند.

دانشجو گفت:‌ بسیاری از مردمی که در برنامه "شب علم" حضور پیدا کردند خانواده‌های اطراف دانشگاه تربیت مدرس هستند که در قالب فراخوان‌ها و دعوت دانشگاه، در این برنامه حضور پیدا کردند.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس تأکید کرد: هزینه‌های برنامه "شب علم" توسط بنیاد علم ایران پرداخت شده و دانشگاه در این زمینه هزینه‌ای پرداخت نکرده است. یکی از کارهای بنیاد علم ایران این است که علم را در جوامع مختلف نهادینه کند.

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ,

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ,

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه تربیت مدرس، علم و دانشکده و دانشجویان و اساتید و دانشمندان را در اختیار این برنامه گذاشته است و بنیاد علم ایران نیز فکر و پول و ایده اصلی را به میدان آورده است و در همکاری با یکدیگر این برنامه خوب در دانشگاه اجرا شد.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه این برنامه در آینده به صورت تخصصی و در موضوعات خاص برگزار خواهد شد، گفت: دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه اعلام کرده که حاضر است یک برنامه "شب علم" خاص برای ایمنی جاده‌ها و کم شدن تصادفات برگزار کند.

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ,

به گزارش تسنیم، رویداد شب علم با دعوت از خانواده دانشگاه تربیت مدرس و همسایگان دانشگاه،‌ همراه با روایت‌های دانشگران و مروجان علم برای علاقه‌مندان به دنیای بی‌کران علم و دانش در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

این رویداد شامل سه بخش سخنرانی‌های کوتاه، غرفه‌ها و سرگرمی و بازی و آزمایش‌های علمی بوده است. همچنین 8 سخنرانی علمی در دو سانس با موضوعات مختلف ارائه شد. همچنین 18 غرفه مختلف علمی برای همه رده‌های سنی به زبان ساده مطرح شد. رویداد "شب علم" با استقبال گسترده مردم مواجه شده و علی‌رغم ظرفیت حداکثری هزار نفری، 1200 نفر برای شرکت در این رویداد ثبت‌نام کردند.

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ,

شب علم، همراه با اجراها و نمایش‌های علمی پرانرژی که در آن برگزار شد، تجربیات شگفت‌انگیزی از علم را که در کلاس درس یا در خانه نمی‌توانند آن را به دست آورند به بازدیدکنندگان ارائه داد. رویداد شب علم برای بازدیدکنندگان فرصت‌هایی را فراهم کرد تا مستقیماً با دانشمندان، کارشناسان، مهندسان و هنرمندان ارتباط برقرار کنند. در رویداد شب علم بازدیدکنندگان این فرصت را پیدا می‌کنند تا در یک آزمایش واقعی شرکت کنند و با پژوهشگران این آزمایش در مورد کارشان صحبت کنند و بینش دقیق تری از فرایند علمی به دست آورند.

شب علم از طریق ارائه برنامه‌های علمی متنوع، تحقیقات زنده، ارتباط کارکنان حاضر در محل، نمایشگاه‌ها و بخش‌های گوناگون رویداد، موضوعاتی خارج از برنامه درسی به حاضران ارائه داده است. همچنین سبب ارتباط کودکان، نوجوانان و جوانان با علم شده و در ایجاد نگرش و درک علمی آنان در علم نقش مهمی دارد.

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ,

این رویداد فضاهای فوق العاده‌ای را برای تعامل خانواده‌ها با یکدیگر فراهم کرد؛ فضایی برای یادگیری تجربیات الهام‌بخش، به یادماندنی و مشترک که باعث ترویج بحث و گفتگو بین گروه‌ها و نسل‌های مختلف می‌شود.

اشاعه نگرش و بینش علمی، ترویج حس کنجکاوی، پرسشگری و خلاقیت، رقابت سالم، صداقت، گفتگو، تعامل با چاشنی بازی، مسابقه، سرگرمی، شادی، خنده و شیرینی کشف گشودن راه‌های تازه به علاقه‌مندان و شرکت‌کنندگان، یادگیری بین نسلی، الهام بخشیدن به جوانان و کمک به انتقال یافته‌های علمی به عموم مردم با ساده‌ترین و جذاب‌ترین روش‌ها از جمله برخی از اهداف این رویداد است.

انتهای پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا