بازگرداندن 17 هزار میلیارد تومان از اموال به غارت رفته تهرانیها از ابتدای امسال
– اخبار اجتماعی –
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در نخستین اجلاسیه «احیای حقوق عامه و حقوق شهروندی در نگاه حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی)» برگزار شد، با بیان اینکه نگاه مقام معظم رهبری به تهران در دو جمله خلاصه میشود، اظهار کرد: تهران فراتر از یک کلانشهر است زیرا نماد سبک زندگی در کشور است. نکته دوم فرمایش ایشان این است که تهران الگو و خط دهنده به تمام کشور است، لذا ما در مورد موجودیتی سخن میگوییم که با دیگر موجودیتها تفاوت دارد.
شهردار تهران با طرح این پرسش که وقتی صحبت از حقوق عامه و شهروندی میکنیم در عمل به دنبال چه هستیم، گفت: ما فرمایشات مقام معظم رهبری را در چهار تحول دسته بندی کردیم که اولین تحول به درون شهرداری بازمیگردد تا مجموعهای فعال، پویا و خدمتگزار برای دقت در خدمت و پاسخ به نیاز مردم و مسئولیت در برابر همگان باشد.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت ما مشارکتی و مسئولیت پذیر است، یادآور شد: مبارزه با فساد نیز یکی دیگر از قواعد ماست و آن را به سه دسته تقسیم کردهایم که در اولین بخش 40 هزار میلیارد تومان از اموال به غارت رفته را بازگرداندیم و امسال نیز تاکنون 16 تا 17 هزار میلیارد تومان بازگشته است.
دادستان کل کشور: تعیین تکلیف اموال بلاتکلیف از جمله اقدامات دادستانی بوده است
به گزارش تسنیم، حجت الاسلام محمد موحدی آزاد؛ دادستان کل کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه مردم از کمترین حقوق شهری در دوران پیش از انقلاب و در بیشتر نقاط کشور بیبهره بودند، اظهار کرد: انقلاب اسلامی این حقوق را در بیشتر موارد ایجاد و احیا کرد و در اختیار مردم قرار داد.
وی افزود: دادستان پیشین در موضوع حقوق عامه با جدیت پیگیر بود که ما نیز این روند را ادامه دادیم؛ ما در دادستانی کل کشور به دنبال اجرای درست قوانین پدافند غیرعامل و همچنین قانون جوانی جمعیت هستیم.
موحدی آزاد با بیان اینکه معاونت ویژه ای پیگیر این امور است، یادآور شد: دادستانی در نوسازی بافت فرسوده به عنوان یکی از حقوق مهم شهری وارد عمل شده و اگر به درستی اجرا شود، در بخشهای مختلف به دولت کمک خواهد کرد. اگر نوسازی بافت فرسوده شکل بگیرد امکانات آن نیز وجود خواهد داشت. زیرا همچون شهرکهای اقماری نیست که نیاز به ایجاد امکاناتی همچون آب و برق و گاز داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه تعیین تکلیف اموال بلاتکلیف از جمله اقدامات دادستانی بوده است، تصریح کرد: مأمورین شهرداری به دنبال رفع سد معبر هستند و یا در تخریب ساختمانهای غیرمجاز، تجهیزات را جمعآوری میکنند اما نشانه گذاری نمیشود و مجهول المالک تلقی خواهند شد. ما در این زمینه ورود کردهایم و سند تکلیفی ما بند 2 اصل 156 قانون اساسی و سند تحول است.
دادستان کل کشور با بیان اینکه جمعآوری دادهها بر خلاف قوانین، تولید و انتشار محتوای مجرمانه، نقض حریم خصوصی و انتشار اطلاعات مردم، خودداری دستگاهها از ثبت و انتشار قوانین و مقررات خود و ترک وظایف قانونی از سوی مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی نیز در این لایحه مورد توجه قرار گرفته است، گفت: انتخابات یکی از حقوقی است که بعد از انقلاب به مردم داده شده است. انتخاب کردن حق مسلم مردم کشور است.
چمران: امیدواریم کمک مسئولان قوه قضاییه بتواند در ادای حقوق شهروندی گرهگشا باشد
مهدی چمران؛ رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این مراسم با بیان اینکه حقوق شهروندی باید هم توسط ما به عنوان خدمتگزار جدی گرفته شود و هم مردم حقوق خود را نسبت به خود و مسئولان بشناسند و ادا کنند، یادآور شد: اگر این سه جنبه در کنار یکدیگر رعایت نشود، آسیب رسان خواهد بود. امیدواریم کمک مسئولان قوه قضاییه بتواند گرهگشا باشد و ما نیز بتوانیم حقوق شهروندی را به خوبی ادا کنیم.
وی با بیان اینکه زمینه ورود ما به حقوق شهروندی بسیار مهم است، یادآور شد: در 18 سال حضور در شورا چندین بار این فرصت پیش آمده تا بتوانیم از نزدیک درخصوص مسائل شهری در خدمت مقام معظم رهبری باشیم و از رهنمودهای ایشان استفاده کنیم؛ گرچه هنوز به خوبی نتوانستیم این توصیهها را عملی کنیم اما همواره این فرصت را مغتنم شمرده و از آن بهره بردهایم.
چمران افزود: اشاره به نمای شهری در بیانات مقام معظم رهبری نشان دهنده همان حقوق شهروندی است؛ لذت بصری از معماری به نوبه خود استفاده از حقوق شهروندی است و باید از رهنمودهای مطرح شده در این خصوص استفاده کنیم.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه ما متأسفانه به کپی و تقلید از دیگران در حوزه نمای شهری پرداختیم که این تقلید هم درست و منطقی نبوده است، یادآور شد: ما نه به آنچه از گذشته داشتیم رسیدیم و نه به آنچه دیگران به آن دست یافتهاند، رسیدهایم. به طوری که درمجموع طرح خاصی را ارائه نکردیم و این موضوع مورد انتقاد مقام معظم رهبری است. امیدواریم در چنین نشستهایی به صورت علمی و مبنایی به این موضوعات پرداخته شود و بتوانیم در زمینههای مختلف این سرمشقها را به کار بگیریم و در سطح شهر پیاده کنیم.
وی با تأکید بر اینکه صحبت در خصوص معماری مساجد و دیگر بناها بر اساس مطالعات دقیق مقام معظم رهبری است، گفت: یکی از مباحثی که دنبال کردیم این بود که شورا در بین مردم باشد. استدلال ما در دورههای گذشته نیز این بود که روزهایی را اختصاص دهیم تا بیایند و مشکلات خود را بگویند اما حقوق شهروندی ایجاب میکند که ما به جمع مردم برویم. امروز اعضای شورا و شهردار تهران به جمع شهروندان میروند و با آنها صحبت میکنند. اگر بتوانیم این حق را به انجام برسانیم کمک بزرگی کردهایم.
جزئیات بازپسگیری املاک از متصرفین به ارزش 20 هزار میلیارد تومان توسط شهرداری تهران
حضور مدیران شهری در محلات و مساجد برای احیای حقوق شهروندی
امین توکلیزاده؛ معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این مراسم گفت: اداره کل آموزش شهروندی شهرداری و کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر جلسات مکرری را در راستای حقوق شهروندی برگزار کرده و در محلات و مساجد نیز برای احیای حقوق عامه حضور یافتهاند.وی با بیان اینکه مسیر خوبی در تعامل بین مدیریت شهری و دستگاه قضایی آغاز شده است، اظهار کرد: این تعاملات منشأ خیر و برکات برای شهروندان خواهد شد و کمک خواهد کرد که حال مردم شهر بهتر شود.
معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: اداره کل آموزش شهروندی شهرداری و کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر جلسات مکرری را برگزار کرده و در محلات و مساجد نیز برای احیای حقوق عامه و شهروندی حضور یافتهاند.
انتهای پیام/