اقتصادی

کتاب های درسی با کاغذ ایرانی تولید می‌شود

به گزارش تجارت‌نیوز، امید نیک نژاد امروز در نشست خبری اظهار کرد: سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در مجموع ۷۰ درصد کتاب‌های درسی دانش‌آموزان کشور از کاغذ و تولیدات کارخانه داخلی تامین شد و در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ تمام کتاب‌های درسی دانش آموزان کشور از کاغذ ایرانی تولید و عرضه شده است.

به گفته وی در حال حاضر ۱۵۵ میلیون جلد کتب درسی برای ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز ایرانی از کاغذ تولید داخل تامین می‌شود.

نیک‌نژاد با اشاره به اینکه بر اساس اعلام وزیر صمت کارخانه‌های دیگر تولید کاغذ و مقوا نیز به‌زودی به مدار تولید می‌رسند، تصریح کرد: تولید کتاب‌های درسی سال تحصیلی جاری از کاغذ تولید داخل از خروج ۵۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کرد در حالی که در ۳۰ سال اخیر باید بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار از کشور خارج می‌شد تا ۱۵۵ میلیون جلد کتب مورد نیاز دانش‌آموزان تامین شود.

وی با بیان اینکه ۳۳۰ ناشر در کشور از کاغذ ایرانی استفاده می‌کنند، گفت: بخشی از مواد اولیه مورد نیاز در این صنعت، از جمله خمیر کاغذ یک ماده وارداتی است و صنایع دیگر نیز از خمیر کاغذ استفاده می‌کنند. این ماده اولیه از کشورهایی مانند روسیه و بلاروس وارد می‌شود. بعضی از مواد شیمیایی مورد نیاز تولید نیز از طریق واردات تامین می‌شود که البته تولیدکنندگانی هم برای تولید آن‌ها اقداماتی داشته‌اند. برای تولید خمیر کاغذ در کشور هم بعضی از شرکت‌های دانش بنیان اقدام کرده‌اند، اما فعلا نتوانسته‌اند خمیر الیاف بلند را تولید کنند.

عضو سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا با بیان اینکه این شرکت از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ در زیان انباشته بوده و سال ۱۴۰۰ از زیان خارج و به سوددهی رسید، گفت: شرکت در سال ۱۳۹۸ با ۵۰۰ میلیارد تومان در حال واگذاری بود که قوه قضائیه مانع از این کار شد و الان ۱۳ همت ارزش دارد.

نیک‌نژاد در ادامه با بیان اینکه کشورهایی مانند روسیه، فنلاند و برزیل زراعت چوب و صادرات چوب دارند، تصریح کرد: زراعت چوب یکی از نکات مغفول در کشور ما است که بسیار می تواند درآمدزا باشد، باید فرهنگ سازی شود تا در حاشیه مزارع و زمین های بلااستفاده این اتفاق بیفتد. درختی مانند صنوبر در حدود چهار تا پنج سال به بار می‌نشیند و هر کیلو از آن بیش ۸۰۰۰ تومان قیمت دارد.

وی به استفاده از درخت های غیرمثمر برای تولید کاغذ اشاره کرد و گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور یک طرح سه ساله و یک الزام بین المللی است، با توجه به زمین‌های بلااستفاده موجود و گونه‌های قابل کشت در کشور این کار قابل انجام است.

عضو سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا در مورد محدودیت‌های انرژی برای صنعت کاغذ نیز گفت: محدودیت مصرف انرژی به تولید کاغذ ضربه زده و باعث شده یک خط تولید در سه ماه تابستان متوقف و ۲۰ هزار تن از ظرفیت تولیدی کم شود. در سه ماهه زمستان هم قطع گاز داریم که از سوخت های جایگزین استفاده می‌کنیم که این هزینه تولید را بالا می‌برد.

نیک نژاد در مورد تولید کاغذ روزنامه نیز گفت: شرکت صنایع چوب و کاغد مازندران تنها تولیدکننده کاغذ روزنامه است، اما به دلیل اینکه نیاز به تولید کاغذ کتاب های درسی است بر این بخش متمرکز شده‌ایم، به همین دلیل تولید کاغذ روزنامه محدود است و از ۷۰۰ تن به ۲۰۰ تن رسیده و در اختیار رسانه‌های محلی در استان مازندران قرار می‌گیرد. در مجموع ۹۰ درصد کاغذ تولیدی شرکت به وزارت آموزش و پرورش و ۵۰۰۰ تن هم به وزارت ارشاد برای تنظیم بازار تحویل داده می‌شود.

به گفته این مقام مسئول کاغذ ایرانی ۳۰ درصد از کاغذ خارجی ارزان‌تر است. همچنین ذات کاغذ ایرانی به رنگ است چون فرآیند تولید مکانیکی است و شیمیایی نیست.

منبع : ايسنا کتاب درسی کاغذ به اشتراک گذاری

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا