اقتصادی

قیمت میلگرد و آهن ۲۹ آبان ۱۴۰۲/ 2 سناریوی پیش روی بازار آهن

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد

قیمت میلگرد و آهن ۲۹ آبان ۱۴۰۲/ ۲ سناریوی پیش روی بازار آهن

بررسی بازار امروز برخی از انواع آهن‌آلات حاکی از روند نزولی در بیشتر بخش‌های بازار نسیت به هفته گذشته است و فعالان بازار نیز با توجه به تشدید رکود در فصل زمستان و از سوی دیگر کمبود برق، دو سناریو را برای این بازار پیش‌بینی می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز، بررسی شرایط بازار آهن و قیمت میلگرد نشان می‌دهد جدیدترین قیمت تیرآهن در روز گذشته در هر شاخه از سایزهای مختلف شرکت‌های تولیدکننده در بنگاه‌های تهران و اصفهان بین دو میلیون و ۸۰۰ هزار تا ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان عرضه شد. عمده قیمت‌ها نسبت به روز قبل افزاریش حدود دو درصدی داشته و به طور کلی بازار تیرآهن در یک هفته گذشته نوسانی بوده است.

قیمت بیشتر انواع ورق سیاه نیز نسبت به روز گذشته تغییرات متنوعی تجربه کرده و در شرکت‌های مختلف ثابت یا کاهشی و در مواردی هم افزایشی بوده است. بر این اساس جدیدترین قیمت هر رول از انواع ورق سیاه بسته به سایز و شرکت تولیدکننده بین حدود ۲۸ هزار و ۸۰۰ تومان تا ۳۴ هزار و ۴۰۰ تومان قیمت دارد. البته قیمت بیشتر انواع ورق سیاه نسبت به هفته قبل روند نزولی داشته است.

قیمت ورق رنگی نیز با کاهش ۰.۲ درصدی نسبت به روز قبل به حدود ۴۹ هزار و ۲۰۰ تا ۵۰ هزار تومان رسیده است. قیمت انواع ورق رنگی نسبت به هفته قبل حدود کاهش کمتر از یک درصدی دارد.

قیمت بیشتر انواع پروفیل ساختمانی نیز نسبت به روز گذشته ثابت یا کاهشی بوده است. قیمت هر پروفیل ساختمانی شش متری به ۳۱ هزار و ۹۰۰ تا نزدیک ۳۴ هزار تومان قیمت دارد. البته بیشتر این قیمت‌ها نسبت به هفته قبل روند کاهشی داشته است.

به طور کلی در ماه‌های اخیر شاهد رکود و ثبات طولانی در بازار آهن به دلیل رکود در بازار مسکن و همچنین اخبار سیاسی مثبت و به تبع آن کنترل نسبی نرخ ارز بودیم. هرچند در مقطعی بعد از آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس، نرخ ارز و به تبع آن قیمت کالاهای سرمایه‌ای افزایش یافت، اما پس از اینکه جنگ وارد فاز فرسایشی شد و به کشورهای دیگر منطقه نیز گسترش نیافت، بازار ارز و کالاهای سرمایه‌ای نیز در ایران مجددا به ثبات رسید.

2 سناریو پیش روی بازار آهن

بنابراین می‌توان گفت ماه‌هاست بازار آهن داخلی به دلیل رکود در بازار مسکن و نبود نقدینگی، گرفتار رکود است و تقاضای مؤثری در آن مشاهده نمی‌شود. در این میان هم پیش‌بینی برخی فعالان بازار این است که با توجه به تشدید رکود کالاهای مرتبط با ساختمان در فصل پاییز و زمستان، احتمالا سایه رکود بر بازار آهن سنگین‌تر می‌شود.

اما در مقابل به دلیل نگرانی از کمبود گاز با تشدید سرمای هوا و همچنین با توجه روند صعودی قیمت آهن اسفنجی، این نگرانی نیز وجود دارد که در ماه‌های آینده فنر بازار آهن رها شود.

با این حال فاکتورهای تاثیرگذار دیگری نیز در این بازار وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بازار جهانی است. برای مثال در ماه‌های گذشته کاهش قیمت‌های جهانی نیز بر بازار آهن در ایران اثر داشت. در اصل در پی دامپینگ روس‌ها در بازار و رقابت منفی بین خودشان برای صادرات و نابسامانی در بازار چین رخ داده است. در اصل چین به دلیل مشکلاتی که در حوزه مسکن داشته، سیاست‌های انقباضی در پیش گرفته که منجر به رکود شده است. در آمریکا و اروپا نیز افزایش نرخ بهره برای کنترل تورم منجر به کاهش ساخت و ساز و توسعه شده است. در مجوع همه این شرایط منجر به رکود در بازار جهانی فلزات در ماه‌های گذشته شد.

علاوه بر این، نرخ ارز هم در ایران فاکتور اثرگذاری بر همه بازارها است و پیش‌بینی آن نیز برای پیش‌بینی سایر بازارها اهمیت دارد. بنابراین در مجموع امکان پیش‌بینی بازارهای سرمایه‌ای از جمله آهن، به ویژه با توجه به شرایط سیاسی پیچیده حاکم بر منطقه و جهان در شرایط کنونی به راحتی ممکن نیست.

برای مطالعه بیشتر در این رابطه صفحه بازار کالا را در تجارت‌نیوز دنبال کنید.

تیرآهن آهن‌آلات بازار فلزات

به اشتراک گذاری

لینک کمکی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا