دستگاه اسکنر ایرانی مجهز به هوش مصنوعی چه ویژگیهایی دارد؟
– اخبار اجتماعی –
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد ارغوانی؛ مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان در حوزه ساخت اسکنرها گفت: این شرکت دانشبنیان دارنده دستگاه اسکنر "پاتولوژی اسلاید اسکنر" است که با بهرهگیری از هوش مصنوعی میتواند جهت انواع کاربردهای تحقیقاتی، تشخیصی و همچنین بهعنوان یک میکروسکوپ آنالوگ در آزمایشگاه در بالاترین سطح کیفیت به کار رود.
وی گفت: پروژه ساخت این اسکنر از سال 1393 و 1394 در این شرکت دانشبنیان کلید خورد و بعد از 4 سال تحقیقات و ساخت نمونههای اولیه موفق شدیم در سال 1397 نخستین نمونه این دستگاه را وارد بازار کنیم که خوشبختانه بازخورد بسیار خوب و مثبتی داشته است.
ارغوانی تصریح کرد: پاتولوژی اسلاید اسکنر این قابلیت را دارد که لامهای فیزیکی حوزه پاتولوژی را به نمونههای دیجیتال تبدیل کند. این ابزار این قابلیت را به پزشکان میدهد که میکروسکوپهای خود را کنار گذاشته و مشکلات استفاده از میکروسکوپ در این ابزار نیز متوقف خواهد شد.
مدیر این مجموعه دانشبنیان گفت: این دستگاه سرعت و دقت تشخیص را بالا برده و امکان به اشتراکگذاری نمونههای لام را فراهم میکند؛ همچنین مستندسازی نمونهها که بعضاً تا چندین هزار لام در مراکز بیمارستانی و آزمایشگاهی دپو میشوند حل خواهد شد.
وی تأکید کرد: امکان خطای تشخیص را کاهش میدهد. امکان استفاده کردن از ابزار هوش مصنوعی در تشخیص فراهم میکند و به طور کلی بسیاری از مشکلات حال حاضر در حوزه تشخیص و آموزش پاتولوژی و تشخیص پزشکی را کاهش میدهد.
ارغوانی گفت: با توجه به سطح تکنولوژی بسیار بالای این محصول، موفق شدیم دانشبنیان سطح 1 را از معاونت علمی دریافت کنیم که نشاندهنده عمق تکنولوژی این محصول است. در 5 سال گذشته سالانه در نمایشگاه ساخت ایران شرکت کردیم که حضور ما در کنار سایر برندهای مطرح صنعتی در ایران، نشاندهنده توانایی شرکت در حوزه تولید محصولات صنعتی است.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به سطح تکنولوژی بالای این محصول، تنها شرکتی هستیم که نمونه کامل این محصول را به سرانجام رسانده و همچنین تنها شرکتی هستیم که به صورت تماماً ایرانی این دستگاه را میسازیم.
به گزارش تسنیم، اسکنر لام میکروسکوپی (Whole Slide Scanner یا اسلاید اسکنر) به سیستمی گفته میشود که قادر است لامهای شیشهای میکروسکوپی را در ورودی دریافت کند و با انجام تصویربرداری میکروسکوپی دیجیتال از آنها، لامهای مجازی تولید کند. لام مجازی (Virtual Slide) یک تصویر بزرگ دیجیتالی (معمولاً با رزولوشن بالای 100 مگاپیکسل تا 15 گیگاپیکسل) است که از به هم چسباندن تصاویر کوچکتر به صورت موزاییکی تشکیل میشود.
یک اسکنر لام باید قادر به اسکن خودکار انواع نمونه لامهای میکروسکوپی (پاتولوژی، بیولوژی، هماتولوژی، سیتولوژی، پاراسیتولوژی، تاکسیکولوژی، میکروآرایه های بافتی، گیاه شناسی و…) باشد. جهت انواع کاربردهای تحقیقاتی، تشخیصی و همچنین رفع نیاز به حضور یک میکروسکوپ آنالوگ در آزمایشگاه، یک دستگاه اسکنر لام مناسب باید نقش یک میکروسکوپ موتوردار مجهز شده به دوربین را نیز ایفا کند. دستگاه اسکنر لام CELLNAMA (ساخت ایران) با بهرهگیری از هوش مصنوعی منحصربه فرد خود، قادر به رفع نیازهای یادشده در بالاترین سطح کیفیت است.
انتهای پیام/