صادرات رادیاتور نانویی ایران به 8 کشور
– اخبار اجتماعی –
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، وحید اسماعیلی؛ مدیرعامل گروه دانشبنیان تاش رادیاتور اظهار کرد: از سال 73 فعالیت خود را در بخش تأسیسات گرمایشی و سرمایشی آغاز کردیم که ابتدا کار ما به صورت بازرگانی بود اما از سال 93 وارد فاز تولید شدیم و در سال 94 اولین رادیاتورهای تولیدی را به بازار عرضه کردیم. چند سالی است که از پوشش حاوی نانوذرات زیرکونیوم در رادیاتورها استفاده میکنیم که این موضوع بهرهوری تولید را افزایش داده است.
وی ادامه داد: مثلاً میزان مصرف رنگ در تولید کاهش یافته و هم اثرات مثبت زیستمحیطی قابل توجهی به دنبال داشته است. البته ما در ابتدا برای جلوگیری از مشکلات فسفاتهها به سراغ این فناوری رفتیم اما بعد مزیتهای کیفی این فناوری مشوق ما بود. در حال حاضر علاوه بر رادیاتورها، در پکیجها نیز از این فناوری استفاده میکنیم.
مدیرعامل این مجموعه دانشبنیان گفت: در بازار بینالمللی رقبای آلمانی و ترکیهای داریم که از مشابه همین فناوری استفاده میکنند که از نظر کیفیت میتوانیم با آن رقابت کنیم. در واقع کیفیت محصول ما از آنها کمتر نیست و فناورینانو امکان رقابت با این رقبا را به ما داده است. استفاده از فناورینانو کیفیت و ماندگاری محصولات ما را افزایش داده و در عین حال میزان مصرف آب و انرژی را کاهش داده است.
ایران موفق به تولید "پرده گوش مصنوعی" با فناوری نانو شد
پیش از استفاده از این نانوپوشش زیرکونیوم، رادیاتورهای تولید شده توسط شرکت تاش از نظر اتلاف انرژی در رده C دستهبندی میشد، اما با استفاده از این فناوری ایرانی و با کاهش ضخامت پوشش و رنگ روی رادیاتور، محصولات این شرک موفق به دریافت رتبه B در اتلاف انرژی شد.
وی میافزاید: تا جایی که توانستیم این مزیت را به اطلاع مصرفکننده رساندیم و در ادامه فعالیتهای تولیدی نیز به استفاده از فناورینانو ادامه خواهیم داد. در حال حاضر 40 درصد از محصولات ما صادر میشود که 8 کشور مقصد صادراتی محصولات تاش رادیاتور بوده و این صادرات بدون وقفه در طول سال ادامه دارد.
به گزارش تسنیم، روسیه، عراق، آذربایجان و افغانستان از جمله مقاصد صادراتی محصولات این شرکت است. افزایش ظرفیت حرارتی یکی از مزیتهای محصولات تاش رایاتور بوده که نسبت به محصولات مشابه در بازار از ظرفیت بالاتری برخوردار هستند.
بهدلیل استفاده از این نانوپوشش امکان استفاده از رنگهای لایه نازک روی رادیاتورها فراهم میشود و از اینرو انتقال حرارتی در رادیاتورهای گروه تولیدی صنعتی تاش رادیاتور با کارایی بالا صورت میگیرد. این موضوع برای کشورهایی که قیمت انرژی در آنها بالا است اهمیت بسیار زیادی دارد. در افغانستان که از زغالسنگ برای تولید انرژی استفاده میشود و موضوع کاهش مصرف انرژی خیلی حیاتی است، این موضوع یک مزیت رقابتی محسوب میشود.
تاش رادیاتور از فناوری پوششهای تبدیلی نانوسرامیکی مبتنی بر زیرکونیوم شرکت شیلرفرآیند پارس استفاده میکند. پوششهای رایج در صنعت نظیر روی، نیکل، منگنز و فسفات، مشکلات زیستمحیطی دارند. اما نانوپوشش تبدیلی زیرکونیومی شرکت شیلر فرآیند مشکلی برای محیطزیست ندارد. از سوی دیگر برای پوششهای رایج آب زیادی مصرف میشود در حالی که این نانوپوشش به آب کمی نیاز دارد.
بنابراین از نقطهنظر مصرف آب نیز برای محیطزیست به ویژه نقاطی که با مشکل کمآبی روبرو هستند، مناسب است. در روشهای پیشین رسوب و لجن زیادی تولید میشد و در نتیجه لازم بود تا تجهیزات زیادی برای جداسازی رسوبها از محلول استفاده شود، اما این نانوپوشش عاری از لجن و رسوب است. از سوی دیگر، این نانوپوشش برای اپراتورها و کارگران نیز مناسبتر است چرا که با مواد سالمتری در تماس هستند و اثرات جانبی کمتری برای سلامت پرسنل دارند.
انتهای پیام/