تجمع دانشگاهیان کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
– اخبار سیاسی –
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مهدی بادپا مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تجمع بزرگ دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از مظلومیت مردم مظلوم غزه و نیز خیزش دانشجویان و اساتید دانشگاههای آمریکا و اروپا در محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه یکشنبه 9 اردیبهشتماه 1403، ساعت 12 تا 14 در دانشگاههای سراسر کشور برگزار میشود.
حمایت دانشگاه علمی کاربردی از دانشگاهیان آمریکا علیه اسرائیل
وی در این خصوص اظهار داشت: خیزش دانشجویی اخیر در حمایت از فلسطین در امریکا و اروپا، بزرگترین اعتراضات ضد اسراییلی در دل غرب از زمان تأسیس این رژیم جعلی است و نویدبخش فعال شدن دوباره جنبش دانشجویی در امریکا و اروپا این بار علیه اسراییل است.
وی افزود: برخی از رؤسای دانشگاههای ایران ایمیلهای حمایتی از خیزش اخیر دانشجویان و اساتید برای رؤسای دانشگاههای امریکا ارسال کردند. تشکلهای دانشجویی نیز تجمعات حمایتی از این خیزش برگزار کردند.
بادپا تصریح کرد: خیزش جهانی اخیر در حمایت از فلسطین، در واقع نشاندهنده سرایت طوفان الاقصی به قلب آمریکا پایتختهای کشورهای اروپایی است و نشان میدهد رسانههای تبلیغاتی غرب نتوانستند جلوی بیدارشدن وجدان ملتها را بگیرند. خیزش دانشجویی اخیر در حمایت از فلسطین در امریکا و اروپا، بزرگترین اعتراضات ضد اسراییلی در دل غرب از زمان تأسیس این رژیم جعلی است و نویدبخش فعال شدن دوباره جنبش دانشجویی در امریکا و اروپا این بار علیه اسراییل است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: در تعریفهایی که از جنبش دانشجویی شده است، آن را از مسألههای مهم جامعهشناسی میدانند که به معنای عمل جمعی، اختیاری، داوطلبانه و جهتدار دانشجویی برای ایجاد تغییر و تحول سیاسی – اجتماعی میباشد، تحولی که میتواند در سطح فکر واندیشه باشد تا دگرگونی نظام اجتماعی، سیاسی، اقتصادی. این نوع حرکت، با ویژگیهای خاص خودش به عنوان مؤثرترین فعالیتها جهت اعتراضات و ایجاد تحولات در زمینههای گوناگون در تاریخچه نه چندان بلندمدت خود ایفای نقش کردهاست. افراد شرکتکننده در جنبش دارای جهتگیری مشخص و اهداف معینی هستند که بهطور آهسته به یک حرکت منظم و منسجم تبدیل شده، تحت گفتمانی غالب به سوی اهداف و آرمانها حرکت میکند.
وی افزود: در خیزش اخیر دانشجویان امریکا و اروپا، نکته حائز اهمیت این است که دانشجویان و اساتید معترض از یک طیف و نژاد نیستند، حتی از یک دین و مذهب هم نیستند، مسلمان، مسیحی و حتییهودی در برابر جنایات اسراییل به میدان آمدند، حتی سخنگوی بعضی از این تجمعات دانشجویی ضد اسراییلی دانشجویان یهودی بودند، این دانشجویان دارای دغدغههای انسانی و سیاسی اجتماعی هستند، جالب آنکه در حالی تجمعات این روزهای امریکا شعله ورتر و پررونقتر میشود که نظام حاکم امریکا برخلاف ادعای آزادی بیان و ادعای حمایت از حقوق بشر، اقدامات تنبیهی و تهدیدات جدی نسبت به دانشگاهها، اساتید و دانشجویان انجام داده است که مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
1- نامگذاری تجمعات به طرفدار حماس و یهودیستیز بهجای اعتراضات صلحآمیز
2- ورود پلیس و گاردملی برای اخراج دانشجویان(اغتشاشگر و آنارشیست خواندن آنها)
3- ایجاد تقابل دانشجو در برابر دانشجو، ایجاد بستر حمایتی از دانشجویان حامی رژیم صهیونیستی و برگزاری تجمعات حامیان اسراییل در مقابل خیزش ضدصهیونیستی و داوطلبانه اساتید و دانشجویان،
4- تنبیه دانشجویان نقضکننده قوانین آموزشگاهها شامل اخراج، ممنوعیت سازمانهای دانشجویی ثبت شده و لغو روادید و اخراج دانشجویان خارجی.
5- تنبیه مدرسان، اساتید و کارکنان شرکتکننده در اعتراضات
6- پرهیز از لغو کلاسهای حضوری.
7- پیگیری حساب بانکی افراد معترض برای یافتن حمایتکنندگان مالی خیزش اخیر
8- به راهانداختن انبوهی از دعاوی حقوقی ذیل عنوان شش به بهانه تبعیض علیه دانشجویان بر اساس نژاد یا هویت ملی یا اجازه دادن به یک محیط خصمانه. (به بهانهیهودیستیزی)
9- اعمال گستردهترین تعریف مقابله با نفرتیهودی مشخص شده به وسیله اتحاد بینالمللی یادبود هولوکاست (IHRA) به وسیله دانشگاهها.
10- تصویب فوری قانون قطع بودجه فدرال هر دانشگاهی که اقدام رضایت بخشی علیه این موج اعتراضات (یهودی ستیزی) انجام نمیدهد یا محافظت نمیکند، لغو کند.
11- موساد در صفحه X در تهدید دانشجویان امریکایی اعلام کرد: تکنولوژی شناسایی چهره میتواند تشخیص دهد که شما در اعتراضات در حمایت از حماس در دانشگاهها شرکت داشتید یا نه. (اگر شرکت کرده باشید) مدرک تحصیلی و شغلتان را از دست میدهید و فرصتهای شغلی شما محدود خواهد شد.
بادپا خاطرنشان کرد: لذا افراد شرکتکننده در این خیزش با علم به موارد فوق و بنا به حس مسئولیت انسانی خود به این اقدام شجاعانه دست زدند و آگاهانه چنین تجمعاتی را تشکیل دادند، لذا براساس حجم تهدیدات و اعتراضات دانشجویی با این انبوه تهدیدات، نشانههای جنبش دانشجویی شدن خیزش اخیر دیده میشود، در تعریف جنبش دانشجویی اشاره میشود که اعتراضات گسترده و با زمان کوتاه، چندین سال است که در سطح جهانی جنبش دانشجویی گسترده و فراگیری ایجاد نشده بود و این روزها شاهد فوران خشم دانشجویان علیه رژیم آپارتاید اسراییل و سیاستهای امریکا هستیم.
وی افزود: نکته ارزشمند دیگر آنکه این دانشجویان حاضر در کف دانشگاه هرگز حاضر به ورود در قدرت نیستند و به اصطلاح سیاسی بیرون از سیاست هستند؛ یعنی در عین حال که خود را موظف به موضعگیری میدانند و با اینکه دانشجوی بهترین دانشگاههای امریکا هستند و احیانا از خانوادههای سیاستمدار و وابسته به قدرت در امریکا محسوب میشوند ولی این نسل جوان امریکایی معترض به حاکمیت هستند و وابستگی به قدرت ندارند. آنها نه تنها در حمایت از فلسطین و جنایت اسراییل در نسل کشی در غزه معترض هستند بلکه علیرغم آن، به حمایت دانشگاههایشان از اسراییل شکایت دارند و خواستار اعلام برائت دانشگاهها از حمایت مادی و معنوی از اسرایییل هستند.
بادپا گفت: حوادث این روزهای دانشگاههای امریکا و اروپا ما را یاد پیام مهم رهبر معظم انقلاب دریک بهمن 1393 خطاب به دانشجویان امریکای شمالی و اروپا میاندازد. آنجا که در طلیعه این پیام اینگونه آغاز کردند که: «به عموم جوانان در اروپا و امریکای شمالی حوادث اخیر در فرانسه و وقایع مشابه در برخی دیگر از کشورهای غربی مرا متقاعد کرد که درباره آنها مستقیماً با شما سخن بگویم. من شما جوانان را مخاطب خود قرار میدهم؛ نه به این علّت که پدران و مادران شما را ندیده میانگارم، بلکه به این سبب که آیندهی ملّت و سرزمینتان را در دستان شما میبینم و نیز حسّ حقیقتجویی را در قلبهای شما زندهتر و هوشیارتر مییابم. همچنین در این نوشته به سیاستمداران و دولتمردان شما خطاب نمیکنم، چون معتقدم که آنان آگاهانه راه سیاست را از مسیر صداقت و درستی جدا کردهاند.» و آنجا که بیان میدارند: «تاریخ اروپا و امریکا از بردهداری شرمسار است، از دوره استعمار سرافکنده است، از ستم بر رنگینپوستان و غیر مسیحیان خجل است؛ محقّقین و مورّخین شما از خونریزیهایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان و یا به اسم ملیّت و قومیّت در جنگهای اوّل و دوّم جهانی صورت گرفته، عمیقاً ابراز سرافکندگی میکنند. این بهخودیخود جای تحسین دارد و هدف من نیز از بازگوکردن بخشی از این فهرست بلند، سرزنش تاریخ نیست، بلکه از شما میخواهم از روشنفکران خود بپرسید چرا وجدان عمومی در غرب باید همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله بیدار و آگاه شود؟ چرا بازنگری در وجدان جمعی، باید معطوف به گذشتههای دور باشد نه مسائل روز؟»
وی افزود: آنهایی که با تاریخ بهویژه تاریخ جنگ جهانی آشنایی دارند میدانند که ماجرای محاصره استالینگراد در برابر مقاومت 6 ماهه غزه اهمیتی ندارد. بزرگترین جنایت جهانی در برابر چشم جهانیان و در مقابل عالیترین مقاومت بشری در غزه در حال وقوع است. مسائل این روزهای فلسطین بر هر وجدان بیداری ثابت کرد که هر قطره خون شهدا، مایه بیداری انسانها در سراسر عالم میشود. مسائل این روزهای فلسطین یاداور این آیه از کلام الله مجید است که «مَثَلُ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِیَاءَ کَمَثَلِ الْعَنْکَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَیْتًا وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُیُوتِ لَبَیْتُ الْعَنْکَبُوتِ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ»، وعده صادق یعنی بر جهانیان ثابت شد که اسرائیل این غده سرطانی رفتنی است، و امریکا روز به روز در حال ضعیفتر شدن است.
انتهای پیام/