رویداد فنبازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه آغاز شد/ بسیج امکانات برای کمک به پروژه ملی یک میلیارد نهال
– اخبار اجتماعی –
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز مراسم افتتاحیه نخستین رویداد فنبازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سردار علی فدوی؛ جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دکتر دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، عبدالله قاسمی پیربلوطی؛ دبیر علمی رویداد و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، اسماعیل اسلامی؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان برگزار شد.
در حاشیه این رویداد، تفاهمنامه همکاری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شد.
سردار علی فدوی؛ جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین گشایش رویداد فنبازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس با حضور مسئولان برگزار شد، اظهار کرد: امنیت غذایی یکی از مهمترین مسائل امروز جهان و موضوعی چند ساحتی است که باید براساس کار فرهنگی و برنامههای دانشپایه پیگیری شود.
وی با تأکید بر اینکه امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و اگر امنیت غذایی مختل شود، آثار سویی در همه بخشها دارد، افزود: همه مشخصههایی که یک نهال سالم باید داشته باشد در کشور تولید میشود. با توجه به میزان تولید گندم کشور در سالهای گذشته در قیمتگذاری گندم جهانی نقش بسیار مهمی داشت؛ اما اکنون واردکننده هستیم و باید در راستای حل این مشکلات حرکت کنیم.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: اکنون میخواهیم با رویکرد جدید و فناوری نوین در موضوع امنیت غذایی، کشاورزی و دام به جاهای خوبی برسیم. 100 میلیارد مترمکعب آب به صورت غرقآبی مانند 3 هزار سال پیش در کشاورزی استفاده میکنیم که باید بسیار سریع از این مشکلات عبور کنیم. در حالی که مدرنترین سیستم آبیاری بومی داریم، میتوانیم راستیآزمایی انجام داد و مصرف آب را تا یکسوم کاهش دهیم.آب با روش آبیاری جدید به ریشه برنج میرسد که در مزارع برنج، آبی نمیتوان مشاهده کرد.
سردار فدوی با بیان اینکه دادههای کشور بسیار زیاد است ادامه داد: ژنتیک دنیای بینظیری است که موجب میشود انسان به پیشرفتهای چشمگیری برسد. امیدواریم با موفقیت به امنیت غذایی برسیم. دانشگاه آزاد باید در موضوعات ویژه کیفیسازی کند و با ایجاد جاذبههایی متنوع، افرادی را از کشورهای دیگر جذب کند.
نقش تأثیرگذار "دانشگاه آزاد اسلامی" در اقتصاد دانشبنیان
عبدالله قاسمی پیربلوطی؛ دبیر علمی این رویداد در این مراسم با اعلام حمایت همهجانبه از شرکتهای دانشبنیان، استارتآپها و صاحبان ایده فناور بیان کرد: نخستین رویداد فنبازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه با رویکرد حل مسئله در راستای باغبانی هوشمند برگزار شده است.
وی تصریح کرد: تلاش داریم با توجه به اینکه امسال امنیت غذایی و کمک به پروژه ملی یک میلیارد نهال در دستور کار قرار دارد با بسیج امکانات و تجهیزات موجود ازجمله پلتفرمها (برنامههای کاربردی) انواع نهالهای اصیل و سالم را در راستای باغبانی هوشمند گسترش دهیم.
در حاشیه این رویداد، تفاهمنامه همکاری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شد.
مجید مشکینی؛ معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: امنیت غذایی از اولویتهای نخست در کشورها بوده زیرا در حفظ بقای کشور نقش اساسی دارد. بعد از انقلاب موضوع سلامت و امنیت غذایی با قوت پیگیری شده هر چند اکنون نواقص و مشکلاتی در این سیستم وجود دارد که دانشگاه بهعنوان مبدأ همه تحولات در جامعه باید نقاط قوت و ضعف این سیستم را شناسایی کرده و در تقویت و رفع آنها کوشا باشد.
مجید مشکینی افزود: آموزش کشاورزی به صورت سنتی پیش رفته و نتوانسته نیازهای کشور را برای دهههای آینده تأمین کند. در زیستفناوری با آمریکا برابری میکنیم؛ زیرا هر جا بیشترین تحریم اعمال شده، در مقابل بیشترین پیشرفت صورت گرفته است.
محمدمهدی برومندی؛ معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در مراسم افتتاحیه رویداد «فنبازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه»، اظهار کرد: با وجود همه مشکلاتی که در کشور وجود دارد، غذا و امینت غذایی یکی از چالشها و دغدغههای مهم جامعه بشری محسوب میشود.
وی افزود: در دنیایی زندگی میکنیم که بیش از یک میلیارد انسان گرسنه روی کره خاکی هستند، منابع آبوخاک در حال تهدید بوده و بخش زیادی از خاکهای حاصلخیز دنیا دچار تغییر کاربری شده و از چرخه تولید خارج میشود. در ایران بهعنوان کشوری خشک و نیمهخشک با محدودیتهای فراوان و به رقم مزیتها و تنوع خوب اقلیمی بیش از 135 میلیون تن محصول کشاورزی تولید میشود.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشور، ابتدای انقلاب فقط 46 میلیون تن محصول داشت، ادامه داد: اکنون به تولید بیش از 135 میلیون تن محصول کشاورزی رسیدهایم که علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، بخشی از تولیدات در سبد صادرات کشور قرار گرفته و سالانه تقریباً 6 میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از صادرات محصولات کشاورزی داریم که نیمی از این درآمد ارزی متعلق به حوزه باغبانی است.
برومندی عنوان کرد: این اتفاقات با تکیه بر دانش و نگاه دانشمحور در بخش کشاورزی رخ داده که مرهون بخش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی بوده و تلاشهای بیبدیل برای ارتقای تولید در کشور انجام داده، دانشگاه آزاد اسلامی نیز در کنار وزارت جهاد کشاورزی نقش بسیار برجستهای در حوزه کشاورزی داشته است.
وی بیان کرد: در بخش باغبانی کشور حدود 26 میلیون تن انواع محصولات باغبانی تولید میکنیم. 3 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی باغی بوده، تقریباً 20 درصد اراضی کشاورزی در اختیار بخش باغبانی و 37 درصد اشتغال بخش کشاورزی کشور در اختیار حوزه باغبانی کشور است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد: کشور به دلیل تنوع اقلیمی بسیار متنوع در 32 محصول باغبانی رتبه اول تا هشتم را به خود اختصاص داده در محصولاتی مانند زرشک، زعفران و گل محمدی رتبه اول، محصولاتی مانند پسته رتبه دوم و محصولاتی مانند سیبدرختی، خرما و محصولات دیگر رتبه سوم را کسب کرده است.
وی اضافه کرد: در زمینه بذر سبزی و سیفی بیش از 90 درصد واردکننده هستیم که مشکل اساسی در تولید کشور محسوب میشود. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسان اصفهان برای نخستینبار بذر سبزی و سیفی تولید کرده و امیدواریم این فعالیت ادامه پیدا میکند. برای تولید سبزی و سیفی کشور 25 میلیارد مترمکعب آب استفاده میکنیم که میتوانیم با انتقال سبزی و سیفی کشور به درون محیطهای گلخانهای میزان مصرف آب را به کمتر از 5میلیارد مترمکعب کاهش دهیم. مسئله ضایعات کشاورزی نیز از مباحث مهم است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایجاد باغات مدرن و تجاری در سطوح بالا از دیگر برنامههای این وزارتخانه است، گفت: در همه میوهها خودکفا و صادرکننده بوده؛ اما در میوههای گرمسیری مانند موز، آناناس، انبه و نارگیل واردکننده هستیم که با توجه ظرفیتهای موجود در کشور میتوانیم این محصولات بهویژه موز را تولید کنیم. سالانه 600 هزار تن موز وارد شده و بیش از 30 هزار میلیارد تومان برای واردات موز هزینه میشود که در این راستا باید اقدام اساسی صورت گیرد.
انتهای پیام/